Monocup se je pretekli konec tedna nadaljeval z regatama v Portorožu

Ta konec tedna se je v Piranskem zalivu, v sončnem vremenu in zmernem vetru, odvil prvi Monocup vikend v jesenskem delu sezone. Spet so se na istem polju znašli Justini in Seascapi ter oba dneva odpeljali po predvidene štiri plove. Jixi so bili tokrat trije, a je bila po sobotnem bližnjem srečanju med Blue Sardino Semika Maruclja in Pilo Marjana Kočile slednja poškodovana, zato je morala predčasno zapustiti regatno polje. Dvoboj med Blue Sardino in Petrom R Aleša Smokvine se je končal z zmago oranžne barke. V nedeljo sta se na regatnem polju soočili le še Sardina in Peter, ki pa je moral zaradi tehničnih težav takoj na začetku prvega plova odstopiti. Blue Sardina je plov uspešno končala in tako zabeležila tudi skupno zmago tega dne.

Še bolj napeto je bilo pri Seascapih, ki se jih je v soboto zbralo osem in v nedeljo še eden več. Izkušena ekipa Luke Baeblerja na Mojci 13 je na koncu iztržila dve zmagi, tesno za ovratnik pa jim je oba dneva dihala ekipa Gaee+ z Markom Pihlarjem. Tretje mesto si je v soboto prijadrala ekipa Dejana Presena na Geku, v nedeljo pa Jana Koblerja na Harlecquinu.

Kot smo od Monocupa navajeni, se je sobotni regatni dan zaključil s pogostitvijo v Alayi in ob odlični zabavi, ki je trajala v zgodnje nedeljsko jutro.

Konec tega tedna se flota Seascapov odpravlja na Velenjsko jezero, kjer se bodo prav tako borili za točke v Monocupu ter tudi za prestižni naziv »King of the lake«.

Rezultati - Sobota - Nedelja

Galerija